Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hidegdara karamellöntettel recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 12 deka búzadara
» 4 db tojás
» 2 liter tej
» 1 marék mazsola
» 15 deka kristálycukor
» 1 tasak vaníliás cukor
» 2 púpos evőkanál liszt
» 1 deci rum
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hidegdara elkészítése: Egy kisebb lábast hideg vízzel kiöblítjük, beleöntünk 1 liter tejet és feltesszük a tűzre. Hozzáadjuk a 10 deka cukrot, az előzetesen beáztatott mazsolát és a vaníliáscukrot. Amikor már gőzölög, beleöntjük a búzadarát és lassú tűzön állandó keverés mellet addig főzzük, amíg pöfögni nem kezd. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a 4 tojás fehérjéből készült tojáshabot.
A megfőtt darát formába öntjük, célszerűen egy kuglófsütő formába és hideg helyre tesszük. Amikor megdermedt egy tányérra kiborítjuk, hogy szeletelni tudjuk. A karamellöntet elkészítése: 5 deka cukorból a tűzhelyen karamellt készítünk. Amikor a cukor már megbarnult egy kis vizet hozzáöntve felforraljuk. Ezt később hozzáöntjük a sodóhoz.
A 4 tojás sárgáját, 5 deka cukrot és 1 bő evőkanál lisztet simára kikeverünk, hozzáadjuk az 1 liter tejet és az előbb elkészített karamellt. Majd tűzre tesszük állandó keverés mellett felforraljuk. A tűzről levéve megvárjuk, amíg félig kihűlt. Ekkor keverjük hozzá a rumot. Az elkészült öntetet (sodót) fogyasztásig hűtőgépbe tesszük.
Megjegyzés / tipp:

1-1 szeletet vágunk a hidegdarából, tányérra tesszük, és körbeöntjük a karamellmártással.
0 komment 5 ember kedveli lilagondolatok
2014.10.17 10:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hidegdara elkészítése, kisebb lábast, előzetesen beáztatott, megfőtt darát, kuglófsütő formába, tányérra kiborítjuk, karamellöntet elkészítése, tűzhelyen karamellt, előbb elkészített, tűzről levéve, elkészült öntetet, karamellöntettel, vaníliáscukrot, kristálycukor, hozzákeverjük, karamellöntet, felforraljuk, fogyasztásig, felforraljuk, hidegdarából, elkészítése, hozzáöntjük, elkészített, elkészítése, körbeöntjük, megdermedt, kiborítjuk, Hozzáadjuk, kuglófsütő, kikeverünk, fehérjéből, hozzáöntve, tojáshabot, célszerűen, beleöntjük, megbarnult, szeletelni, deka búzadara, deka kristálycukor,
Fűszeres-ánizsos keksz
0 komment 2 ember kedveli
diétás túró torta
1 komment 11 ember kedveli
Spárgaleves
0 komment 1 ember kedveli
Aszalt szilvás csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Isteni linzer
1 komment 27 ember kedveli
Sült alma vaniliamártással
0 komment 2 ember kedveli
Távol-keleti mézes csirkeszárny...
0 komment 12 ember kedveli
Debreceni sült oldalas
0 komment 4 ember kedveli
Boszorkány ujjak
0 komment 2 ember kedveli
Szabolcsi almás máktorta
0 komment 3 ember kedveli
Ökörszem
0 komment 1 ember kedveli
Ízletes fánk !
0 komment 14 ember kedveli
Lencsekrémleves füstölt sajt kockákkal
0 komment 2 ember kedveli
Fahéjas fánk
0 komment 4 ember kedveli
Lecsós sertésborda tarhonyával
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.